{"comensals"=>4, "dificultat"=>2, "temps"=>90.0}

Ingredients:

  • 200g de gelat de vainilla
  • 200g de gerds

Per al pastisset

  • 450g de moniato
  • 110g de mantega
  • 200g de sucre
  • 120ml de llet
  • 2 ous
  • 20g de maizena
  • 1 canonet de vainilla

Per a la galeta

  • 100g de farina fluixa
  • 100g de mantega
  • 100g de sucre
  • 60g de nous
  • 10 galetes Maria

Preparació:

  1. Per al pastisset: poseu els moniatos al forn a 180ºC i deixeu-los-hi fins fins que estiguin ben cuits.
  2. Peleu-los per un passapurés perque quedin ben fins.
  3. Barregeu en un bol els ous amb el sucre i la part interior de la vainilla. Incorporeu-hi la mantega fosa i la llet i remeneu-ho tot.
  4. Afegiu-hi la Maizena i, finalment, el puré de moniato i la canyella en pols.
  5. Emmotlleu-ho en una safata no gaire alta, prèviament encamissada, i poseu-ho al forn 35-40 min a 170C. Deixeu-ho refredar.
  6. Per a la galeta: trenqueu les galetes amb les mans a bocins i barregeu-les amb la resta d’ingredients. Enforneu-ho tot a 180ºC fins que quedi ben daurat. Durant la cocció heu d’anar remenant la barreja. Reserveu-ho.
  7. Talleu una porció de pastís de 10×10cm. Escalfeu-la al forn un moment, fins que sigui tíbia. Col·loqueu-la al mig del plat.